Nieuwbouw noordzijde MFA

Gepubliceerd op 8 november 2017
Nieuwbouw noordzijde MFA

Lyaemer Wonen gaat 12 energiezuinige woningen bouwen op de locatie aan de noordzijde van de MFA in de Lemstervaart.

Deze locatie is beschikbaar gekomen na de realisatie van de nieuwe MFA  en de sloop van de Meerpaal. 

Er komen 12 grondgebonden woningen. Hier is, oa. op basis van informatie uit het woonwensenonderzoek, voor gekozen. De plannen zijn besproken met de gemeente en worden nu verder uitgewerkt.  In januari 2018 zal worden gestart met de bouw. Het zullen Nulopdemeter (NOM) woningen worden. Een NOM-woning is een energiezuinige woning, die evenveel (of meer) energie opwekt als nodig. Dat kan door middel van een uitgekiende mix van isolatie en ventilatie (gevelaanpak), verwarming en koeling (slimme installaties) en eigen, duurzame energieopwekking (zonnepanelen, aardwarmte, etc). Bij standaard Nederlandse klimaatcondities en gemiddeld gebruik van de woning, komt de energiemeter hiermee op nul te staan. Dat is gezonder, goedkoper en goed voor het milieu.

Op donderdag 1 juni konden omwonenden en belangstellenden de plannen voor deze nieuwbouw bekijken. De reacties waren vrijwel allemaal positief. Het bestemmingsplan is door de gemeenteraad vastgesteld en de omgevingsvergunning is verstrekt.

Er worden 8 woningen gebouwd met 2 verdiepingen en 3 slaapkamers met een bruto huurprijs van € 598,35. Verder worden er 4 hoekwoningen met 3 verdiepingen en 4 slaapkamers gebouwd met een bruto huurprijs van € 640,85. De start van de bouw staat gepland rond januari 2018. De verwachting is dat de nieuwe huurders omtrent eind april 2018 de sleutels in ontvangst kunnen nemen.

Er is veel belangstelling voor deze woningen. Inmiddels zijn alle woningen aangeboden en de gelukkigen zijn uitgenodigd voor een aanbiedingsgesprek.

inloopijeenkomst 12 woningen