Nieuwbouw 12 energiezuinige woningen

Gepubliceerd op 12 april 2018
Nieuwbouw 12 energiezuinige woningen

Lyaemer Wonen bouwt 12 energiezuinige woningen op de locatie aan de noordzijde van de MFA in de Lemstervaart.

Deze locatie is beschikbaar gekomen na de realisatie van de nieuwe MFA  en de sloop van de Meerpaal. 

Er komen 12 grondgebonden woningen. Hier is, oa. op basis van informatie uit het woonwensenonderzoek, voor gekozen. De plannen zijn besproken met de gemeente en worden nu verder uitgewerkt.  Het zullen energiezuinige, gasloze woningen worden. Een energiezuinige woning, die evenveel (of meer) energie opwekt als nodig. Dat kan door middel van een uitgekiende mix van isolatie en ventilatie (gevelaanpak), verwarming en koeling (slimme installaties) en eigen, duurzame energieopwekking (zonnepanelen, aardwarmte, etc). Bij standaard Nederlandse klimaatcondities en gemiddeld gebruik van de woning, komt de energiemeter hiermee op nul te staan. Dat is gezonder, goedkoper en goed voor het milieu.

Er worden 8 woningen gebouwd met 2 verdiepingen en 3 slaapkamers met een bruto huurprijs van € 598,35. Verder worden er 4 hoekwoningen met 3 verdiepingen en 4 slaapkamers gebouwd met een bruto huurprijs van € 640,85. De verwachting is dat de nieuwe huurders in de loop van mei de sleutels in ontvangst kunnen nemen.

Er is veel belangstelling voor deze woningen. Inmiddels zijn alle woningen verhuurd. Op 12 maart was de officiële start van de bouw.

Van de bouw wordt een aantal keren een film gemaakt. Hierbij het eerste deel.

Film nieuwbouw woningen deel 1