Huurtoeslag

Huurtoeslag is een bijdrage in de huurkosten. Hoe hoog de toeslag is, hangt af van uw huurprijs, uw inkomen, uw leeftijd en uw woonsituatie. Is uw vermogen te hoog? Dan krijgt u geen huurtoeslag.

Op www.toeslagen.nl  vindt u de voorwaarden voor huurtoeslag en kunt u een proefberekening maken om te zien op hoeveel huurtoeslag u recht heeft.

U kunt uw huurtoeslag aanvragen en/of wijzigen met Mijn toeslagen. Dit is een persoonlijke webpagina, waar u verschillende toeslagen kunt aanvragen en wijzigen. Bijvoorbeeld uw huurtoeslag, maar ook uw zorgtoeslag of kinderopvangtoeslag. Om in te loggen op Mijn toeslagen heeft u DigiD nodig.

De extra vermogensvrijstelling voor ouderen vervalt. Dit is belangrijk als u huurtoeslag ontvangt!
Met ingang van 1 januari 2016 mogen AOW-ers maximaal € 24.437,--, per persoon, als vermogen hebben om huurtoeslag te krijgen. Tot uw vermogen hoort onder meer spaargeld, aandelen en een vakantiehuis. Het gaat om uw vermogen op 1 januari 2016.
Heeft u een hoger bedrag aan vermogen dan vervalt in 2016 uw recht op huurtoeslag. U dient de huurtoeslag zelf zo snel mogelijk stop te zetten. De onterecht ontvangen huurtoeslag moet u namelijk later terugbetalen.

In de brief die wij eind december 2015 bij de huurders van Lyaemer Wonen hebben bezorgd stond een lager bedrag vermeld. Dit bedrag is eind december door de overheid verhoogd naar een bedrag van € 24.437.
Op de website van de belastingdienst kunt u meer informatie vinden over deze wijziging.